maandag 21 september 2015

Q629


Hij is er, de vervanging. Q629 is net als Q555 een blauwe carbon quest, zij het dan wel volgens de standaard opgebouwd, geen verlengde wielbasis, wel dubbele lichten, pinkers, claxon... Puur toevallig zag ik tijdens een bezoek aan de site van Velomobiel dat zij deze 2dehands aanboden. Een carbonquest met maar duizend km op de teller. Of hij zo snel zal zijn of de ex-Q van Ymte, denk ik niet. Maar of dat moet is nog maar de vraag, in eerste instantie moet ik bij mezelf gaan werken aan mijn gedrag in het verkeer. Leren echt stoppen ipv vertragen of andere wegen kiezen waar ik een
beter zicht heb op het verkeer.

In elk geval zit ik te popelen om hem in te rijden en hem naar mijn noden bij te werken. ik voorzag reeds in extra lamphouders. De oude spiegelkapjes, elleboogsteunen en tilbeugel werden kundig door Velomobiel overgeplaatst. In de 555 had ik de gps gemonteerd op de steun waar nu de bediening van claxon en pinkers op zit, dus ik moest iets nieuws verzinnen, hetgeen ik dus ook heb gedaan.

Nog onderweg is de witte toerkap van Emvelomobiel. of hij dan een echter smurfenquest word, valt nog te bezien.

In enk geval ben ik blij binnenkort weer mijn beentjes te kunnen schudden en vooral geen fysieke schade te hebben overgehouden aan mijn ongeval .

6 opmerkingen:

 1. denk je, hopelijk hou ik em deze keer wel heel

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie Quest weer. Volgens de site van Velomobiel is het echter nr 629. In ieder geval hou m langer heel dan je vorige. Veel plezier ermee en voorzichtig. Altijd ervan uitgaan dat je onzichtbaar bent. Ook ik heb dat door schade en schande geleerd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bedankt, het klopt wat je zegt, heb het bij deze ook rechtgezet

   Verwijderen
 3. Hopelijk zien we je snel bij een of andere tocht.
  En hou deze echt wel heel lang heel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo te zien heb je goede voornemens gemaakt bij de aanschaf van deze. 't Is echt iets dat discipline vraagt. Maar goed: je hebt een model gevonden waar je wel in past en je hebt ondertussen een nieuwe. Proficiat dus en veel aangename kilometers toegewenst.

  BeantwoordenVerwijderen