vrijdag 7 oktober 2016

Een nieuwe helm


Als ik zonder racecap rij in de Quest, draag ik altijd een helm. Gewoon een persoonlijke keuze waar ik me goed bij voel. Als het te warm is, steek ik er een buff onder om het zweet op te vangen. Als het extreem warm is en ik persee met de quest wil buitenkomen, zondig ik even en gaat de helm gewoon mee in de quest :-). Voor te warme dagen heb ik de oplossing gevonden... een thys 209.

Terug naar de helm. Ik droeg tot nog toe altijd een nutcase zoals je hiernaast kan zien. Dat is een erg leuke helm die opvalt en die makkelijk zit, in de winter kan er makkelijk een buff of een muts onder, Hij kan het allemaal hebben. Maar ik ben een echte zweter in of op de fiets. de combi, helm en fietsbril, is niet makkelijk als je veel zweet, dan loopt het vocht in je ogen, rond je ogen, van je neus, in de mond... Dus daar moest ik iets zien op te vinden. De race-tourcap was ook een onderdeel van de zoektocht naar verandering. Dat is een beetje tegengevallen zoals jullie hier eerder al konden lezen. 

Hans heeft een helm met vizier van Casco. Ik dacht echter dat het kask was. Dus googlen en vinden en redelijk duur uitvallen, tijdens de solden heb ik er dan uiteindelijk ene gekocht bij Van Eyck met 10% korting. en de korting gebruikt om een donker vizier bij te bestellen. Eindafrekening was toen 230 euro. Dus goeikoper dan een toerkap en voorlopig ook beter. 

Het was ook een warme periode waarin ik hem begon dus kon ik direct een buff erbij steken met mijn gezweet maar hij is meer dan goed bevonden zowel bij warm als bij fris weer, wij regen of droog weer, het is wat ik nodig had. Ik draag em intussen op elke ligfiets, op de roets valt hij reuze goed mee. Een echte aanrader. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten