maandag 14 november 2016

Vlagje op Quest

Ziezo, voorlopig hebben we een vlagje dat nog eens goed zichtbaar blijkt te zijn ook.
Mijn vrouw stikte het vlagje uit een fluohesje,
De mast is een dunwandige alubuis ongeveer 0.5mm dikte en 40cm lang.
Masthouder is een standaard spiegelbeugel van velomobiel.nl om verlichting te monteren.
Lampjes zijn opbouw.

Er is nog een lamp onderweg die de beide lampjes zou moeten vervangen en mogelijk een extra aandachtstrekker zou kunnen zijn. Hierover echter meer als hij er op staat en doet wat ik ervan had verwacht. Pakje zou vandaag geleverd worden ware het niet dat we niet thuis waren :-).

De masthouder heb ik op de quest bevestigd via één van de boutjes die ik al had voorzien voor het afsluiten van mijn smurfenmutskofferdeksel.

Voorlopig durft hij soms nog iet of wat verdraaien bij in- of uitstappen, ik ga nog velcro plaatsen op de masthouder en het kofferdeksel om dat verdraaien te verminderen.

Mogelijk word de vlag nog verplaatst wanneer ik met kap wil rijden, maar voorlopig blijf hij daar staan, zodat ik geen extra draadrevet (hoe heet dat in het Nederlands) Blindklinkmoer (dankje google) moet bijplaatsen.

Als ik de blog van Capojan daarnet even bekeek bleek Jan afgelopen weekend onderstaande foto te hebben gemaakt, Hieruit leid ik af dat het vlagje wel zijn dienst bewijst. Volgens Jan zie je ook de achterlichtjes heel duidelijk. Op foto is zoiets natuurlijk een pak moeilijker vast te leggen.


2 opmerkingen:

 1. Ja heel moedig toch een vlag te plaatsen tegen de mening van bijna de hele ligfietsrijdende Nederkliek in. Ik weet zeker dat je zo beter zichtbaar bent vanachter struikgewas en opgeparkeerde auto's voor verkeer uit de zijstraten.
  Zelf zou ik hem nog wel hoger willen hebben en meer aan de voorkant. Zoals ik op mijn eerste vm, een FAW Alleweder had.
  Dat hoopte ik te bereiken met een standaard aan een touwtje langs de voorlamp (dyneema) verbonden en aan de onderkant.
  Maar dat is nog niet zo sterk geworden vandaag helaas als die eerste...
  Mvg Mick

  BeantwoordenVerwijderen
 2. JE vlag en je lampjes waren inderdaad heel erg goed zichtbaar.

  BeantwoordenVerwijderen