zaterdag 20 februari 2016

aankomede onderwerpen

Aangezien ik tijdens mijn laatste tocht een spaak brak, zal die moeten worden vervangen. Ook dien ik de rest van de spaken extra aan te spannen want ze kraken wat in de bochten.  De wielen kan je niet zomaar demonteren zonder de veerpoten los te halen. Daarom even een mailtje gedaan naar velomobiel.

Zij halen de wielen enkel los om te werken aan de remmen of de veerpoten. Dus zal het spaakvervangen een leuk projectje worden met het wiel in de fiets en Q op zijn kant op de heftafel. Dat zal weer leuke foto's opleveren.

Ik ben wel benieuwd naar jullie reacties over hoe jullie aan de spaken van de voorwielen bij de Q werken.


Ook speel ik met het idee om een camelbag-vak te maken in de Q, Hiervoor sturen ze me een stukje stroomlijn op dat ze uit een perto gehaald hebben. meer hierover als ik er eenmaal mee klaar ben.
Zo een camelbagvak heb ik nodig omdat ik door mijn beperkte ruimte in de Q hinder ondervind om mijn drinkbus te pakken te krijgen. Vooral omdat ik veel last heb van tennis-ellebogen.

Hoe pakken jullie dit probleem aan?

6 opmerkingen:

 1. De Deuter drinkzak heb ik links naast de zitting opgehangen. Ik heb drie haakjes gebogen en drie gaatjes in de rand tussen boven- en onderschaal geboord. Aan de ene haak hangt de drinkzak, de tweede loopt de slang door en is wat krap, zodat de slang goed blijft zitten. De derde haak is wat open gebogen zodat ik de slang er gemakkelijk in en uit kan halen tijdens het fietsen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik drink graag geen puur water, maar in de zomer water met diksap (koud) en in de winter water met Aman Prana Gula Java Cacao poeder (warm). Een drinkzak is dan niet geschikt, want of niet hygiënisch, of kan niet geschikt voor warme drank. Na een tip van Belle gebruik ik een Laken Thermobidon met drinkdop, zie https://kampeerwijzer.wordpress.com/vervoermiddelen/velomobiel/winterklaar-maken-velomobiel/. Ik heb rechts een Radical Velomobieltas met bidonhouder voor deze bidon. De houder iets opgevuld, omdat de Laken bidon vrij rank is.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. In het begin gebruikte ik ook een bidon, de combinatie van bidon met het schuimdekje op de Strada maakte het aan de mond zetten wel mogelijk, echter het drinken onmogelijk :-(
  Ik maak zelf een drankje van 1/2 l sinaasappelsap, 1/2 l water, twee eetlepels honing en 1 flinke mespunt zout. Ik houd de zak schoon door hem elk dag met heet water door te spoelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als je het hele wiel moet natrekken + een nieuwe spaak moet steken lijkt het mij makkelijker om het wiel er gewoon wel af te pakken.
  Bij Velomobiel zijn ze wellicht wat handiger, die kunnen ook een richtingaanwijzer achter vervangen zonder de top te lichten......
  Nou heb ik een Strada dus dat is wat makkelijker om een wiel af te halen.........

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja, bij de Strada is het loshalen van de voorwielen een fluitje van een cent, het achterwiel daarentegen soms niet, zie mijn blog van 18 febr 2016 :-(

  BeantwoordenVerwijderen