donderdag 25 februari 2016

spaak vervangen

Vandaag was ik iets vroeger thuis dan anders en had ik even de tijd mijn gedachten te zetten op die spaak.

Bij velomobiel.nl halen ze de wielen niet uit voor een spaak of om de wielen te richten, Sommigen raadden me aan dat wél te doen.

Dus de Q op de pijnbank leggen, band en velglint eraf en kijken wat mogelijk is. De spaak heb ik inderdaad kunnen vervangen met het wiel erop. Ook de spaken aantrekken en het wiel richten ging best wel. Het viel me op dat er toch een redelijk aantal echt losse spaken zaten in het wiel. Alle spaken op gevoel even vast zetten en dan vervolgens alle spakken 1/8toer bijgeven. Wiel laten draaien met vinger net niet tegen de velg en die paar slagjes eruit gehaald.

Wat ben ik blij dat ik niet begonnen ben met de wielen te demonteren, want bij de Q is dat echt een huzarenstukje.


Terwijl mijn kameraad daar zo op pijnbank lag, stelde ik vast dat er een paar beschadigingen zitten in het carbon thv de voetgaten. Even telefoontje naar velomobiel gedaan om bij een lopende bestelling ook een herstelsetje te steken voor carbon. Een dezer moet ik ook eens langs bij Fieters voor enkele repen kevlar om de cruciale plaatsen bij die voetgaten extra stevig te maken.

Dat is het tot dusver. of niet.. Van de gelegenheid gebruik gemaakt om de modder van de onderkant te schrobben en de wielkasten leeg te maken.

3 opmerkingen:

 1. Ik ga gewoon niet meer reageren op deze blogberichten, totdat ik ook in de lijst 'ik volg ook' sta ;-)

  Eerst hulp vragen hoe het moet, dan leg ik dat keurig uit en daarna word ik gewoon keihard genegeerd ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oei, das waar, ik volg je ook, maar je zit nog niet in mijn lijstje, geen probleem hoor, als je het niet interessant genoeg vindt, volg je het maar niet he :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar ik vind het juist wel interessant.

   Van iedere ervaring leert iemand anders weer iets.

   Maar ik ben wel blij dat ik nu ook in je 'ik volg ook'-lijstje ben opgenomen ;-)

   Verwijderen