maandag 4 juni 2012

afwezig

Bloggen, ... het valt me moeilijk het bij te houden, mijn ervaringen te blijven delen en niet steeds terug te grijpen naar het forum van Gentse liggers. Tegelijk blijf ik bezig met zaken die ook wel eens niets met fietsen te maken hebben, bvb de tuin, de kippen, en sinds kort werd ik vader van een flinke dochter, die nu wel het meeste van mijn tijd in beslag neemt.

Niettemin wil ik toch even meegeven, dat de fiets die ik laatste bouwde 'optima highbaron' zeker aan mijn wensen voldoet, enkel mijn wielen moeten zich nog een beetje zetten, toen ik laatst de spaakspanning controleerde bleken enkele spaken helemaal los te zitten. toen ik hierover informeerde vertelde me me dat dit verschijnsel zich wel meer voordoet als je alu nippels gebruikt. Met messing spaaknippels (de meest voorkomende trouwens) zal je weinig of niet tegenkomen dat je spaken vanzelf los komen te zitten. Ik vind op het ogenblik ik de wielen spaakte wel leuk eens iets nieuws (voor mij dan toch) te proberen. Indien het probleem zich blijft voordoen, moet ik de spaken allemaal toer lossen, overal druppeltje locktite (blauwe) op doen, en wiel opnieuw richten.

mocht het probleem echter blijven opduiken, wat niet uit den boze is met mijn (over)gewicht, wil ik nieuwe (sterkere) wielen gaan maken met sterke rvs spaken en messingnippels, ze zullen dan wel niet zwart zijn zoals mooi past bij mijn fiets, maar wel stevig.

en nu terug naar mijn dochterlief ... tot binnenkort wel eens

Geen opmerkingen:

Een reactie posten